Welkom

Yvonne Silverentand Schoolfotografie staat voor frisse, eigentijdse foto’s die in een volwaardige studio op locatie worden gemaakt.
Naast de meer bekende mogelijkheid van 1 standaard portretfoto tegen een blauwe achtergrond, is het ook mogelijk om meerdere foto’s per kind in verschillende poses te maken. De witte achter- en ondergrond die hiervoor wordt gebruikt, levert fantastische foto’s die uitvergroot aan de muur zeker niet misstaan!

Lees op deze pagina alvast meer over mijn werkwijze en de mogelijkheden die ik u kan bieden. 
Voor specifieke vragen kunt u contact met mij opnemen via het online contactformulier.

Werkwijze

Momenteel werk ik voor de individuele foto’s van de kinderen met de volgende variant:

De TRADITIONELE variant waarbij een blauwe achtergrond wordt gebruikt. Van elk kind wordt een klassieke, langwerpige portretfoto gemaakt waarbij het gezicht plus een stukje van het bovenlichaam wordt geportretteerd. 

            

Naast de meer bekende TRADITIONELE variant van 1 standaard portretfoto tegen een blauwe achtergrond, wil ik op korte termijn (medio 2015) ook de mogelijkheid aanbieden om meerdere foto’s per kind in verschillende poses te maken. De witte achter- en ondergrond die hiervoor wordt gebruikt, levert fantastische foto’s die uitvergroot aan de muur zeker niet misstaan! 

Deze EIGENTIJDSE variant levert 3 foto's per kind op. Ik fotografeer de kinderen staand en ik maak twee soorten portretfoto's.  Eén is de klassieke langwerpige variant van gezicht plus een stukje bovenlichaam. De ander is een vierkante, krapper uitgesneden close-up foto van alleen het gezicht met een klein stukje kleding rondom de hals.

        

Deze EIGENTIJDSE variant kan eventueel nog uitgebreid worden met een zittende en/ of liggende foto;

Voor deze meer UITGEBREIDE  variant heb ik behalve een witte achtergrond ook een witte ondergrond nodig. Ik gebruik hiervoor een grote rol papier en vraag de kinderen om hun sokken en schoenen uit te doen zodat ook bij het 100e kind de ondergrond netjes en mooi wit is.

KLASSENFOTO’S maak ik liefst buiten, al dan niet met speeltoestellen of andere attributen om de kinderen op een leuke manier te groeperen. Bij slecht weer is er de mogelijkheid om naar binnen uit te wijken en bijvoorbeeld ruimte in een gymzaal of aula te benutten zodat de klassenfoto’s toch op dezelfde dag als de individuele foto’s gemaakt kunnen worden.

BROERTJES en ZUSJES fotografeer ik het liefst zoveel mogelijk tijdens schooltijd. Voor jongere en oudere broers en zussen die nog niet of niet meer op school zitten bied ik in overleg gelegenheid om dit na schooltijd te doen.

Bestelprocedure

Als de foto's van de school van uw kinderen online zijn, komt u via het tabblad "schoolfoto bestellen" automatisch in de online bestelgalerie.
De foto's zijn ingedeeld per klas en een map met broertjes en zusjes foto's.
Elke map heeft zijn eigen wachtwoord. Dit wachtwoord heeft u via school ontvangen.
 
Wanneer u in een map op een foto klikt, komt u in het beeldscherm waar u per foto de volgende punten kunt aangeven:
 
1.   het formaat foto of canvas of keuze cadeau artikel
2.   de uitvoering in kleur (normaal), zwart/wit of sepia
3.   het aantal stuks
 
Zodra u een aantal heeft ingegeven wordt de foto opgenomen in het besteloverzicht. U kunt tijdens het bestellen altijd naar het besteloverzicht om dingen te wijzigen. De verzendkosten worden automatisch berekend.
TIP: Bestel met een aantal ouders samen!
 
Wanneer u klaar bent met bestellen, klikt u in het besteloverzicht op volgende en volgt u de verdere stappen om de bestelling af te ronden. U kunt betalen via IDEAL, creditcard of per bank vooruit betalen.
 
LET OP: Er geldt een besteltermijn van een jaar na het maken van de schoolfoto's. Na dit jaar worden de foto's uit het archief verwijderd en zijn er geen bestellingen meer mogelijk.

            

Fotoformaten

Ik vind het belangrijk dat ik – in de paar minuten die ik per kind kan fotograferen – het kind zoveel mogelijk kan vastleggen zoals het is. De optimale creatieve vrijheid zou betekenen dat er telkens een ander foto formaat uit komt, afhankelijk van het specifieke kind.
Veel ouders vinden het echter prettig als er standaard fotoformaten worden geleverd, bijvoorbeeld als er van meerdere kinderen foto’s worden besteld en de foto’s naast elkaar komen te hangen.
Ik werk standaard met een vijftal poses, waarbij we op de volgende manier rekening houden met het beste van zowel het creatieve eindresultaat als de gewenste standaardisatie:
 
- portretfoto:                                    altijd een staand langwerpig foto formaat (verhouding 10:15)
- staande pose:                                altijd een staand foto langwerpig formaat (verhouding 10:15)
- close up:                                         altijd een vierkant foto formaat
- liggende en/ of zittende pose:    varieert per kind (staand langwerpig, liggend langwerpig of vierkant foto formaat)
 
Zo is er altijd de mogelijkheid om van meerdere kinderen eenzelfde foto formaat te kiezen.
De zittende en liggende poses zijn de poses waarbij de kinderen het meest verschillen. Het ene kind zit of ligt heel ‘compact’, het andere kind zet/legt de armen en/of benen wijduit neer. Dit hoort bij de charme van hoe het kind zelf is en ik leg deze poses graag vast zoals die zich voordoen. Dit resulteert in wisselende formaten van deze poses.

Prijzen

De prijzen voor de meest bestelde foto producten zijn als volgt (januari 2015):
 
- foto afdruk 10x15cm:                          € 2,25
- foto afdruk 13x13cm of 13x19cm:    € 2,75
- foto afdruk 15x15cm of 15x20cm:    € 3,25
- foto afdruk 20x20cm of 20x30cm:    € 4,50
 
De prijs voor een combi-vel is € 3,50. Een combi-vel is er in verschillende mogelijkheden (Bijv. 2x 6x9 cm en 8 pasfoto’s of 2x 9x13 cm).
Alle opties zijn zichtbaar in de bestelgallerie.