Als kleuter wist ik eigenlijk al wat ik later wilde worden; ik zou "juf" worden.
In mijn puberteit wist ik dit echter niet meer zo zeker en sloeg de twijfel toe. Het ene moment wilde ik nog steeds heel graag "juf" worden, het andere moment werd ik veel liever fotograaf.

Na de middelbare school ging ik naar de lerarenopleiding, de Pabo. Fotograferen bleef ik altijd interessant vinden, maar was toen niet meer dan een leuke hobby.  Af en toe werd ik gevraagd door vrienden en familie om foto's te maken, maar daar bleef het verder bij.

Een aantal jaren geleden heb ik het fotograferen weer opgepakt. Ditmaal werd het serieuzer. Ik ging sportevenementen fotograferen, werd freelance fotograaf voor onder andere het plaatselijk dagblad en nam opdrachten aan van zowel particulieren als bedrijven.

De afgelopen jaren heb ik me als fotograaf steeds verder geprofessionaliseerd;
Ik heb een groot aantal workshops en masterclasses gevolgd en ben in maart 2020 afgestudeerd als vakfotograaf aan de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie (voorheen Fotovakschool).

Met trots kijk ik terug op mijn jeugddroom; ik werk inmiddels al ruim twintig jaar als leerkracht in een bovenbouwklas van een basisschool en daarnaast ben ik sinds enkele jaren werkzaam als fotograaf. Voor mij een combinatie die mij veel voldoening geeft. En waarom zou ik genoegen nemen met een enkele baan als het mogelijk is om deze twee prachtige vakken naast elkaar uit te oefenen?

Yvonne Silverentand